GIGASTORE Verkkokauppa henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.
Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

GIGASTORE Verkkokauppa - Sisustuskauppa ja Lahjaideat (2669127-6)

2. Rekisterin nimi

GIGASTORE Verkkokauppa asiakasrekisteri

3. Rekisterin käyttötarkoitus
Henkilötietoja käsitellään laskutukseen ja maksujen perintään, markkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen liittyen sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Lisäksi rekisteriä käytetään tuotetilauksissa ja tuotetoimituksissa.

Suoramarkkinointiin tietoja käytetään vain voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Kun teet tilauksen, liityt GIGASTORE Verkkokauppa uutiskirjelistalle, josta voit poistua myös helposti. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin ilmoittamalla siitä meille. Asiakas voi myöskin pyytää poistamaan kaikki tietonsa rekisteristä ilmoittamalla siitä asiakaspalvelu at gigastore -osoitteeseen. Asiakas voi myös poistaa itsensä uutiskirjelistalta koska tahansa klikkaamalla viestin alla olevaa "Unsubscribe" -painiketta.

4. Rekisterin tietosisältö

• Nimi, sukupuoli, syntymäaika
• Osoite
• Sähköpostiosoite
• Puhelinnumero
• Tilaustiedot
• Suoramarkkinointilupa
• IP-osoite
• Asiakkaan ilmoittamat asiakassuhteen hoitoon ja/tai markkinointiin liittyvät tiedot, kuten maksutapa

5. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta itseltään, kun teet tilauksen, rekisteröidyt kauppaamme käyttäjäksi, annat meille palautetta sosiaalisen median kautta, liityt postituslistallemme, olet yhteydessä asiakaspalveluumme tai olet rekisteröitynyt aiempaan huutokauppa-yritykseemme 2014-2019.

6. Tietojen luovutus

GIGASTORE Verkkokauppa voi luovuttaa asiakastietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle.
Käytämme asiakastietoja kolmansien osapuolten kanssa myös analytiikka- ja personointitarkoituksiin. Hyödynnämme ostokäyttäytymis- ja selaustietoja yhteistyökumppanien kanssa, jotta voimme paremmin tarjota sinua kiinnostavia tuotteita ja tarjouksia. Analytiikka- ja personointitarkoituksiin käytetty tieto on anonymisoitua tai pseudonymisoitua aina mahdollisuuksien mukaan. Vain me pystymme yhdistämään käytetyn pseudonymisoidun tiedon nimeesi.
Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille. Informoimme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua.

Välitämme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:

  • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille.
  • Tuotesuositus- ja personointikumppaneille.
  • Sähköpostimarkkinointikumppaneille, jos asiakas on sallinut uutiskirjeen, selaushistoriaan perustuvan viestinnän tai tuotearvostelupyynnöt. Koskee vain GIGASTORE Verkkokauppa -palveluita tai markkinapaikkoja.
  • SMS-kumppanille, jos ostoskorisi jäi suorittamatta loppuun.
  • Kuljetusliikkeelle, jos valittu toimitustapa on kuljetus noutopisteeseen, lähimpään postiin tai perille asti.
  • Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa.
  • Luotonmyöntäjälle, asiakkaan valitessa maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai osamaksun.
  • Tuotteen toimittajalle varastolle.
  • Osalle huoltoyhtiöistä välitetään tilaukseen liittyviä tietoja huollon yhteydessä.
  • Tullille, tuotteita verottomana ostettaessa.
  • Perintäyhtiölle, laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään.

GIGASTORE Verkkokauppa huolehtii tietoja siirrettäessä ja käsiteltäessä tietoturvan ja -suojan korkeasta tasosta EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kolmansien osapuolten tietojenkäsittelyn tason varmistuskeinoina ovat Euroopan komission hyväksymät mallisopimuslausekkeet, konsernia sitovat tietosuojasäännökset (BCR-järjestely), EU-US Privacy Shield -sopimus tai muu tietosuoja-asetuksen mukainen hyväksytty tapa. 

GIGASTORE Verkkokauppa käyttää verkkokauppa-alustanaan Shopify-verkkokauppa-alustaa, joka on sitoutunut noudattamaan Euroopan Unionin GDPR-tietosuojalainsäädäntöä, johon pohjautuu myös Suomen Tieto-
suojalainsäädäntö. Alla on kuvattu Shopify-verkkoalustaa koskevat Tietosuojaperiaatteet. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Shopify noudattaa GDPR:ää, toimitamme pyynnöstä linkin Shopifyn  GDPR-asiakirjaan, joka on englanniksi.

7. Rekisterin suojauksen periaate

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä ja tiedostot on suojattu yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä salaiseen palvelinympäristöön korkeatasoisesti. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain rekisterinpitäjän henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy.

8. Evästeet

Si­vus­tol­la käy­te­tään eväs­tei­tä sen ta­kaa­mi­sek­si, et­tä pal­ve­lu on tur­val­li­nen, te­ho­kas ja käyt­tä­jäys­tä­väl­li­nen. Eväs­te (coo­kies) on si­vus­ton pie­ni, käyt­tä­jän omal­le tie­to­ko­neel­le lä­he­tet­tä­vä ja siel­lä säi­ly­tet­tä­vä teks­ti­tie­dos­to.

Käytetäänkö kaupan sivuilla evästeitä ja mitä ne ovat?

GIGASTORE Verkkokauppa käyttää evästeitä (”cookies”) ja muita vastaavia tekniikoita, kuten selaimen paikallista varastoa (“local storage”). Evästeet ovat päätelaitteen selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Käytämme näitä tekniikoita toimintojen toteuttamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen.

Toiminnallisia evästeitä ja paikallista varastoa käytetään mm. asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumisen ylläpitämiseen, toimitusaika-arvioihin ja ostoskorin toimintoihin. Näihin toimintoihin evästeiden ja paikallisen varaston käyttö ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista. Palvelimen asettamat toiminnalliset evästeet ja paikallisen varaston muuttujat säilyvät selaimessa 15min-24kk, ellei niitä erikseen poisteta selaimen asetuksista. Sivustolla käynti asettaa evästeet ja paikallisen varaston muuttujat uudelleen selaimen sen salliessa.

Käyttökokemuksen personoinnin avulla voimme tarjota sivustollamme enemmän asiakkaitamme kiinnostavia tuotesuositteluja.

Analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen käyttämämme yhteistyökumppanit ja tekniikat, kuten kuvapistetunnisteet ja evästeet, auttavat meitä ymmärtämään paremmin asiakkaidemme käyttäytymistä ja kertovat meille mitkä tuotteet, toiminnot ja palvelut asiakkaitamme kiinnostavat. Käytetty tieto on anonymisoitua aina kun se on mahdollista. Muutoin käsittelemme tietoja henkilökohtaisina niiltä osin kuin tunniste sisältää asiakkaan kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen. Myös tunnisteet, jotka voidaan yhdistää asiakkaaseen jollakin tapaa, käsitellään henkilökohtaisena tietona. Tunnisteiden voimassaoloaika on 30s-24kk.

Hyödynnämme Google Analyticsia, Google Tag Manageria, Google AdWordsia, Google Display Networkia ja Google DoubleClickiä sivustomme käyttöön, suosittuihin tuotteisiin, trendeihin sekä myyntiin liittyvässä analytiikassa ja suostumuksellasi myös markkinoinnin kohdentamisessa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua. Lue lisää Google Analyticsin tietojen käsittelystä.

Tilinhallinnan yksityisyystoimintojen lisäksi markkinoinnin kohdentamiseen käytetyistä tunnisteista voi kieltäytyä ottamalla käyttöön selaimen Do Not Track -toiminnon ja asettamalla selain hylkämään kolmannen osapuolen evästeet. Asiakastilille kirjautuneena tilinhallinnan yksityisyysasetukset yliajavat selaimen Do Not Track -toiminnon.

Henkilötietojen turvallisuus

Olet vastuussa salasanasi ja käyttäjätietojesi salassapidosta. Emme koskaan pyydä salasanaasi sähköpostilla tai puhelimitse.

Periaatteen muutokset

Voimme päivittää tätä tietosuojaperiaatetta julkaisemalla uuden version verkkosivullamme. Sinun kannattaa vierailla sivulla silloin tällöin varmistuaksesi, että olet tyytyväinen muutoksiin.

Tietojen päivitys

Ilmoita sähköpostilla asiakaspalvelu at gigastore jos henkilötietosi kaipaavat korjausta tai päivitystä.

Tilauksen tehtyäsi sinun on täytynyt hyväksyä tietosuojaperiaatteemme, tilausehdot sekä toimitusehdot kuin myös palautus-, reklamaatio- ja takuuehdot.

Tammikuussa 2023